Press "Enter" to skip to content

Transport

În aprilie 2008, primarul Ioan Sorincău, pe atunci ca viceprimar, a luat legătura cu conducerea RATT pentru introducerea autobuzelor pe traseele din comună. Roadele se văd acum. Împreună cu Primăriile din Timişoara, Ghiroda şi Remetea Mare, -au pus bazele Societăţii Metropolitane de Transport Timişoara, care asigură transportul public local în toate localităţile de mai sus cu autobuze RATT.

De luni, 1 iunie 2009, în transportul public local de călători, legătura între localităţile Moşniţa Veche, Moşniţa Nouă, Urseni şi municipiul Timişoara se face prin intermediul operatorului RAT Timişoara. Graficele de circulaţie sunt afişate în staţiile amenajate.

S-au înfiinţat unele staţii noi pentru mai buna servire a cetăţenilor. Astfel, pe ambele trasee, există acum staţii la Moteleţul, Casa Otniel (facultativă) şi Cova-Ghera. Pe traseul de Moşniţa Veche există staţii la Moşniţa Nouă şi la ieşirea din cartierul nou. Pe traseul de la Urseni există o nouă staţie la capătul drumului comunal, la rampa (strada Coloniştilor – facultativă) şi la Parcul agro-industrial (Gostat). În aceste locaţii, consiliul local a aprobat construcţia unor refugii pentru călători.

Primarul comunei a solicitat CJT amenajarea unor treceri de pietoni marcate în dreptul staţiilor de pe drumul judeţean. De asemenea, având în vedere şi faptul că toată porţiunea dintre Moşniţa Nouă şi Timişoara este cuprinsă în intravilanul extins, s-a solicitat CJT montarea pe această parte a drumului judeţean a unor indicatoare pentru limitarea vitezei de circulaţie la 70 km/h.

Articole de presa pe această temă:

http://www.agenda.ro/news/news/19549/autobuze-metropolitane-pentru-locuitorii-din-ghiroda-si-mosnita-noua.html
http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/linii-metropolitane-de-transport-catre-ghiroda-si-mosnita/cn/news-20090601-09102048
 http://www.adevarul.ro/articole/timisoara-ratt-are-trasee.html
http://www.renasterea.ro/rb/index.php?option=com_content&view=article&id=3127:prima-curs-metropolitan-a-plecat-astzi-din-timioara&catid=24:golf&Itemid=39

Centrul comunal Moşniţa Nouă 
Trama stradală a localităţii este de tip ortogonal , fiind bine conturată şi uniform distribuită în teritoriu , evidenţiindu-se traseul drumului judeţean DJ 592 ce străbate zona centrală a localităţii pe direcţia est-vest şi drumul comunal DC 152 ce străbate localitatea pe direcţia sud-nord. Prospectele stradale variază între 35 m(traseul drumului judeţean) şi 15 m , cu fronturi stradale dispuse în aliniament şi palier. Ca stare tehnică din totalul reţelei de 11.6 km cca.4 km au îmbrăcăminte bituminoasă iar restul sunt străzi pietruite.

Localitatea Albina 
Dezvoltată pe partea stângă a drumului judeţean DJ 592 Timişoara – Buziaş , localitatea are o reţea stradală ortogonală bine conturată şi uniform repartizată în teritoriu localităţii.Prospectele stradale sunt mari 15-30m având fronturi dispuse în aliniament şi palier. Din punct de vedere al stării tehnice cei 4,5 km de străzi existente sunt pietruite.

Localitatea Moşniţa Veche 
Reteaua stradală existentă este dispusă ortogonal , bine conturată şi uniform distribuită în teritoriul localităţii. Se evidentiază traseul drumului comunal DC 152 ce străbate zona centrală a localităţii pe direcţia sud-nord asigurând legătura rutieră cu centrul de comună Moşniţa Nouă şi traseul drumului comunal DC 149 ce străbate de la est la vest partea de nord a localităţii.Ca stare tehnică din totalul de 11,8 km străzi existente 3km au îmbrăcăminte asfaltică iar restul sunt străzi pietruite.

Localitatea Rudicica 
Reţeaua stradală existentă se rezumă la un singur traseu de stradă ce asigură şi legătura rutieră între Timişoara şi localitatea Urseni.

Localitatea Urseni 
Reţeaua stradală existentă este dispusă ortogonal , bine conturată şi uniform distribuită în teritoriul localităţii. Se evidenţiază că strada principală traseul drumului comunal ce străbate de la est la vest partea de nord a intravilanului localitătii. Prospectele stradale sunt de 20-25 m latime , bine conturate fiind dispuse în aliniament şi palier. Ca stare tehnică din totalul celor 9 km de străzi, 4km au îmbrăcăminte asfaltică iar restul sunt drumuri pietruite.

Copyright © 2021 Primăria Comunei Moșnița Nouă. Toate drepturile rezervate.