Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Prezentare Grădiniță PP Moșnița Nouă

Înființare Gradinița PP Mosnița Nouă

Proiectul Înființare Gradinița PP Mosnița Nouă, Cod proiect 124379 este finanţat prin Agenția pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), Componenta 1 POR/2017/10/10.1a/7 regiuni Axa Prioritara Îmbunatațirea infrastructurii educaționale, Operațiunea Cresterea gradului de participare la nivelul educației timpurii si învațamântului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de parasire timpurie a sistemului.

Valoarea totală a proiectului
Data începerii proiectului: 01.02.2018
Data finalizării proiectului: 31.12.2023
Valoarea totală a proiectului a fost de 4.822.950,17 lei, din care:
Valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR: 2.436.832,56 lei (85%)
Valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 372.692,03 lei (13%)
Valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului: 57.337,24 lei (2%)

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Obiective proiect
Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă cresterea numarului de participanți în cadrul sistemului educațional prescolar din comuna Mosnița Nouă. Prin intermediul acestei finanțari, fiind posibila dezvoltarea infrastructurii educaționale timpurie (construirea unei gradinițe) si implicit cresterea gradului de participare si de reducere a parasirii timpuri a sistemului educațional.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Îmbunatațirea condiților de trai pentru populația rezidenta. Prin construirea unei gradinițe noi, cu program prelungit vor beneficia de servicii de educare un numar de aproximativ 80 de prescolari, conform necesitații ce face obiectul comunei.
2. Combaterea fenomenului de depopulare din comuna Mosnița Noua, prin dezvoltarea condiților de desfasurare a procesului educațional din învațamântul prescolar din cadrul unitații administrativ teritoriale;
3. Cresterea numarului de locuri de munca din comuna Mosnița Noua, prin crearea a 8 posturi cu norma intreagă, pe perioada nedeterminata, care fac obiectul unitații educaționale construita prin intermediul proiectului.
4. Asigurarea spațiilor si dotarilor necesare funcționarii si desfasurari activitații educaționale la nivelul standardelor europene.
5. Asigurarea îngrijirii, a educarii, precum si a angrenarii prescolarilor în activitați recreative si de socializare, si asigurarea unei mese calde zilnice pentru prescolarii din comuna Mosnița Noua.

Rezultatele proiectului
1. Principalul rezultat asteptat este legat de obiectivul principal al întregului proiect si anume cresterea gradului de participare la nivelul educației timpurii si învațamântului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de parasire timpurie a sistemului prin înființarea unei gradinițe cu program prelungit care sa deserveasca nevoile grupului ținta.
2. Împiedicarea fenomenului de depopulare al localitații Mosnița Noua, prin crearea condițiilor optime de desfasurare a actului educațional în învațamântul prescolar din localitate reprezinta un alt rezultat important asteptat în urma implementarii proiectului.
3. Un alt rezultat important asteptat în urma implementarii proiectul este acela de crestere a accesului copiilor din grupuri vulnerabile la educație de calitate.
4. Înființarea gradiniței va avea ca rezultat asigurarea îngrijirii, educarii, angrenarii în activitați recreative si de scolarizare si oferirea unei mese calde pentru prescolarii din comuna Mosnița Noua.
Cladirea va fi dotata cu grupuri sanitare, bucatarie, sala de mese, vestiare, sala de activitați si de material didactic, precum si dormitoare, în conformitate cu standarde de cea mai buna calitate. Atât cadrele didactice, cât si prescolarii vor beneficia de cele mai bune norme de igiena, sanatate, mediu, precum si de siguranța privind incendii, protecția împotriva zgomotului,etc. Astfel, proiectul va avea ca rezultat direct asigurarea cantitativa si calitativa a spațiilor si dotarilor necesare funcționarii si desfasurarii activitații prevazute. Aceste condiții se afla în stadiul 0, în momentul începerii implementarii proiectului, fiind vorba de o construcție noua. În momentul finalizarii implementarii, se doreste a fi livrata în vederea desfasurarii procesului educațional, o cladire care sa corespunda normelor în vigoare, dar mai ales care sa raspunda tuturor nevoilor grupului ținta propus în proiect.
Astfel cladirea va fi dotata cu 12 mese de 2 persoane, 16 mese de 4 persoane, 88 de scaune, 80 de paturi, 1 birou, scaun, pat,laptop, imprimanta, cuier pentru camera asistenta, 80 de dulapuri, 13 bancuțe si 80 de cuiere. Construcția are doua accese principale care conduc la parter în holul principal respectiv în sala de mese, sala de activitați, dormitor, grup sanitar si bucatarie si la etaj în salile de activitați, dormitoare, grupuri sanitare, calcatorie, spalatorie si uscatorie.